Leasing eller køb af bil – hvilken løsning er bedst for dig?

Af Peter - 19 Dec 2022

Du skal have en ny bil, men er i tvivl om, hvorvidt du skal lease eller købe? Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv. Hvis du vælger at lease en bil, kan du finde et hav af forskellige bilmærker. Tag et kig på Nellemann Leasing, hvor du både kan finde BMW leasing, Audi leasing og mange andre mærker. 

Hvordan fungerer leasing af en bil?

Leasing af en bil fungerer på den måde, at man leaser bilen i et vist antal år. I den periode har man ikke mulighed for at sælge eller bytte bilen, men man skal derimod returnere den til forhandleren, når perioden er udløbet. Fordelene ved leasing er bl.a., at man ikke behøver at tænke på værditabet, som der altid er ved køb af en ny bil. Derudover kan det også være en fordel, hvis man gerne vil have en nyere model af bil – og dermed undgå problemer med reparationer osv. 

Hvilke fordele er der ved at lease en bil?

En af de store fordele ved at lease en bil er, at man ikke behøver at tænke på vedligeholdelse. Dette skyldes netop, at det ofte er leasingselskabet, der står for vedligeholdelsen af bilerne – og dermed også udgifterne til dette. Yderligere kan det også være en stor fordel, hvis man gerne vil have en nyere model af bil. 

Hvorfor lease en bil fremfor at købe en bil?

Der er mange fordele ved at lease en bil i stedet for at købe en bil. For det første så slipper man for at skulle tænke på vedligeholdelse og service af sin bil, da dette typisk er inkluderet i leasingaftalen. Yderligere slipper man også for bekymringerne om bilens værditab, da man ikke ejer bilen, men blot leaser den. Dette betyder samtidig også, at man ikke behøver at have et stort beløb til udbetaling, når man leaser en bil. Dog skal man huske på, at der ofte er et kilometerafhængigt gebyr forbundet med leasingaftalen – hvilket vil sige, at jo flere kilometer du kører på i din leasede bil, jo højere bliver dit gebyr. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvor meget du regner med at køre i din leasede bil om året – især hvis du har planer om at tage på ferie eller lignende i den leasede bil.

Det er ikke helt ligegyldigt, om du vælger at lease eller købe din næste bil. Begge dele har fordele og ulemper, som det er vigtigt at overveje, inden du træffer din endelige beslutning.