Indlægssåler og sport

Den fornemmeste opgave som en sportssål har er, at give sportsudøverens fødder optimal støtte, stødabsorbering samt bevægelighed. Der findes rigtig mange variationer og mærker, som på hver sin måde imødekommer de udfordringer og behov, man kan have, hvis man har en aktiv livsstil med meget sport.

Fælles for de fleste typer er, at der ofte er fokus på svangen – her er der ofte indlagt en kunstig støtte, som holder svangen oppe, men som desværre kan være medvirkende til at fastholde svangmusklen, så den ikke kan bevæges og dermed bliver slap på sigt. Indlægssåler fra danske Align Footwear er bygget på en anden teori end en støtte under foden men hylder i stedet støtte på siden af hælen så man netop ikke låser muskler og sener under foden fast. Som sportsudøver ved man, at det er alfa og omega at holde alle muskler og sener i kroppen i bevægelse – altså også dem under fødderne!

Bevægelse, bevægelse, bevægelse..

Sportssåler er ofte meget stødabsorberende, således, at når du er aktiv, løber, hopper og ellers bevæger dig hurtigere og mere end ellers, så aflastes muskler, sener og led. Oplever du smerter i fødderne er det en god ide at opsøge læge eller en fysioterapeut, som kan fortælle dig mere om hvordan din fodkonstruktion er.

Bemærk desuden, at hvis din fod ikke passer til de sko du har, kan det gå ud over selve foden – ankler, knæ og hofter. Align Footwear Indlægssåler har tre patenterede støttepunkter som optimerer skoenes kontrol, stabilitet og kontakt med underlaget for at sikre den mest optimale præstation. Disse Indlægssåler arbejder med foden, og dermed skaber de de bedste rammer for, at muskler og sener omkring underben, ankel og fod bliver brugt så naturligt som muligt i fodafviklingen. Udgangspunktet er blandt andet en dybdegående forskning i biomekanikken. Dette grundlag har bidraget med øget viden om, hvordan forskellige fodtyper (pronation, neutral og supination) fordeler trykket over sålen af foden.