Hvordan holder du på varmen?

Af api-user@api.flavo.io - 22 Nov 2022

Vinteren nærmer sig med hastige skridt samtidig med, at en energikrise buldrer derudaf. Derfor er det også værd at diskutere, hvordan du bedst muligt holder på varmen i din bolig. Måske oplever du, at varmen ikke fastholdes i din bolig, eller at der er decideret gennemtræk. Men hvordan kan du med små justeringer holde bedre på varmen i dit hjem, det kan du læse om her. 

Opvarmning og udluftning 

Det kan være en god idé at være opmærksom på, om dine møbler dækker for radiatoren. Det giver god mening, at din radiator ikke kan varme rummet op, hvis der står masser af møbler foran. Hvis du derimod ikke vil benytte dig af dine radiatorer, så kan du kaste opmærksomheden over på olieradiatorer, som ses her. Disse kan du flytte rundt på, og er samtidig en pålidelig varmekilde til dit hjem. Der er mange forskellige modeller, så du skal bare finde den, som passer til dig. 

Et andet godt tip, som du benytte er at sørge for at lufte ordentligt ud. Du bør helt optimalt lufte kraftigt ud i kort tid. Det kan samtidig også være en god idé at trække gardiner for om aftenen. Dermed kan du forhindre, at varmen slipper ud fra vinduerne. Husk også at brug solen om dagen, så træk eventuelt gardiner fra. På den måde kan du nemt varme dine rum op. 

Det er også ekstremt vigtigt, at du tjekker dine vinduer i din bolig. De skal naturligvis helst være så tætte så muligt. Her kan du lave den kendte papirstrimmel-test. Du skal blot åbne vinduet og sæt dernæst en papirstrimmel i klemme mellem vinduet og karmen. Herefter skal du trække i strimlen, og hvis dine vinduer er tætte, så skal papirstrimlen helst gøre modstand. 

Der er mange ting, du kan gøre for at holde på varmen, så du kommer varmt gennem den lange vinter.