Hvad enhver ny virksomhed skal vide om at oprette et ApS

Af Peter - 01 Mar 2023

At starte en ny virksomhed er spændende, men det kan også være skræmmende. Ud over at udvikle en solid forretningsplan og finde de rigtige ressourcer til din virksomhed skal du sikre dig, at du har alle de juridiske strukturer på plads. En af disse strukturer er et ApS- eller Anonymt Partnerselskab – som er afgørende for virksomheder, der ønsker at beskytte deres aktiver mod personligt ansvar. Lad os se nærmere på, hvad det betyder at oprette ApS

Hvad er et ApS? 

Et ApS er en type partnerskabsstruktur, der giver to eller flere personer mulighed for at oprette en virksomhed uden at deres aktiver udsættes for personligt ansvar. Den ligner andre typer partnerskaber såsom kommanditselskaber (LP’er) og komplementarselskaber (GP’er), bortset fra at den giver yderligere beskyttelse ved at lade medlemmernes engagement i partnerskabet forblive anonymt.  Dette er med til at beskytte hver enkelt partners personlige aktiver, hvis noget går galt med virksomheden, og det gør det også lettere for partnere, der ikke ønsker at blive identificeret offentligt. 

Fordele ved at oprette ApS 

Ud over at beskytte sine medlemmer mod personligt ansvar giver oprettelsen af et ApS flere andre fordele. For det første gør det det lettere for partnere, som ikke kender hinanden godt i forvejen – f.eks. familiemedlemmer eller venner – at indgå et forretningsmæssigt samarbejde uden at skulle bekymre sig om at afsløre deres aktiver eller identitet. Desuden kan oprettelsen af et ApS gøre det lettere for partnere, der er geografisk spredt eller har forskellige baggrunde eller kulturer, at samarbejde effektivt om forretningssager. Da der desuden er færre begrænsninger på informationsudveksling mellem partnerne end i forbindelse med andre typer partnerskaber, kan oprettelsen af et ApS være med til at fremme gennemsigtigheden i beslutningstagningen og sikre, at alle partnere er bekendt med alle ændringer eller opdateringer i forbindelse med virksomhedens aktiviteter.  

Endelig kan oprettelsen af et ApS også give skattefordele; afhængigt af hvor din virksomhed er baseret, kan du måske opnå betydelige skattebesparelser ved at danne denne type partnerskab frem for en anden type enhed som f.eks. et selskab eller et selskab med begrænset ansvar (LLC).  

Det er dog værd at tage den tid og indsats, der er nødvendig for at høste alle fordelene ved at oprette et ApS. Ved at give større beskyttelse af aktiver og fremme gennemsigtighed blandt partnerne kan oprettelsen af et ApS være med til at sikre, at dit nye foretagende får succes både juridisk og økonomisk. I sidste ende vil en forståelse af, hvad oprettelsen af et ApS indebærer – og hvorfor det kan være en fordel for din virksomhed – være med til at sikre, at dit nye foretagende forløber gnidningsløst fra opstart til ekspansion og videre frem! Du vil som ny virksomhed ikke blive ked af at oprette ApS, da det kan have mange fordele til din virksomhed.