Gør din hjemmeside brugervenlig

Der er utrolig mange ting, du skal tage stilling til, når du skal lave en hjemmeside. Det kan virke uoverskueligt, men det er faktisk ret enkelt, hvis du tager det stille og roligt. Og det er virkelig vigtigt, at du tager dig tid til at tænke over dit webdesign, fordi det afgørende i forhold til, hvor brugervenlig din hjemmeside bliver.

Overskuelighed

En af de første ting, du skal tage stilling til, når du skal lave hjemmesider, er, hvordan den skal se ud. Det er vigtigt, at den er overskuelig, så brugerne ikke bliver forvirrede. Derfor skal du tænke over, hvordan du vil have dine tekster og billeder til at se ud, og hvilken struktur du vil have på din hjemmeside. Du skal også tænke over, hvilke funktioner du vil have på din hjemmeside, og hvordan brugerne kan navigere rundt på den.

Let at finde information

Når brugerne besøger din hjemmeside, skal de let kunne finde den information, de søger. Derfor skal du sørge for, at teksterne på din hjemmeside er skrevet tydeligt og præcist, så brugerne ikke bliver forvirrede. Du skal også sørge for, at alle de vigtige informationer er let tilgængelige, så brugerne ikke skal lede længe efter dem.

Let at bruge

Det er ikke nok, at brugerne kan finde den information, de søger. De skal også kunne bruge den information, de finder. Det betyder, at du skal sørge for, at brugerne ikke bliver forvirrede, når de bruger din hjemmeside. Du skal også sørge for, at brugerne ikke bliver frustrerede, hvis de ikke kan finde ud af at bruge din hjemmeside.

Hurtig at loade

Brugerne forventer, at din hjemmeside loader hurtigt. Hvis du har en hjemmeside, der er langsom til at loade, vil brugerne blive frustrerede og miste interessen. Derfor skal du sørge for, at din hjemmeside er hurtig at loade, så brugerne ikke bliver frustrerede.