Er det tid til at investere i en elcykel?

Vi ved det godt. Cykling er god motion, og hvis afstanden mellem hjem og arbejde er nogenlunde cykelvenlig, er cykelturen til og fra job en oplagt mulighed for at komme billigt frem og tilbage og samtidig få klaret dagens motion. Alligevel kan tilløbet til at tage cyklen fremfor bilen nogle dage være langt. Hvis det blæser eller ligefrem regner, kan det være fristende at sætte sig bag rattet og tænde for varmen.

Elcyklen hjælper, når du har brug for det

Hører du til dem, der måske skal have et ekstra lille skub før du springer på cyklen, så klik her og kig nærmere på udvalget af elcykler. Måske er det lige præcis lidt motoriseret hjælp til at trække pedalerne rundt i modvind eller, når det går op ad bakke, du har brug for. Elcyklen har i hvert fald gjort et populært indtog i Danmark, og er et fristende tilbud til dem, der af den ene eller anden grund aldrig får taget de cykelture, de egentlig gerne ville.

Hvilken model skal man vælge?

Der er mange ting af tage i betragtning, når man skal udforske markedet for elcykler. For det første er der jo budgettet, som for mange vil skabe en naturlig afgrænsning af udvalget. En elcykel er oplagt dyrere end en almindelig cykel, så det kræver ofte en længere beslutningsproces at finde den rigtige model. Grundlæggende findes der to forskellige måder at opbygge en elcykel på: med frontmotor eller med centermotor. Med førstnævnte skal du som regel ikke træde så meget i pedalerne. Til gengæld oplever nogle, at cyklen kan være sværere at styre. Det er også en god idé at kigge nærmere på batteriet. Her kan specifikationer som effekt, rækkevidde og ladetid være afgørende for brugsværdien af elcyklen i hverdagen.