4 ting du skal tænke på, når du køber brugt bil

Leder du efter en ny bil? Så giver det måse faktisk mere mening at købe en brugt bil. I denne oversigt får du 4 gode råd til at finde den helt perfekte bil til dig og familien.

Hvad er dine behov?

Dine ønsker og behov bestemmer rammerne, når du skal finde den rigtige bil. Hvis I er en familie, kan en bil med 4 eller flere sæder være det rigtige valg for dig. Hvis du er håndværker og bruger bilen i forbindelse med arbejde, kan en varevogn være lige det som du leder efter. Derudover har de lokale forhandlere ikke alle biler til salg. Du kan tjekke udvalget i dit lokalområde lige her.

Prisen

Når det handler om bilens pris, er det også en god idé at tænke på omkostningerne efter købet. En vigtig ting er at vide hvor langt bilen kører på literen. Brugte biler er tit billigere, men de kører også ofte kortere på literen.

Hvad er bilens tilstand?

Brugte biler er som regel klar til at købe og køre i uden problemer. Det er dog en god idé at være helt sikker på bilens tilstand inden du køber den. Hvor langt har den kørt? Er der dele, som snart skal udskiftes? Er der tegn på rust? Disse spørgsmål hjælper dig til at finde den rette bil til den rette pris.

Prøvekør bilen

Det er en rigtig god idé at prøvekøre bilen før du køber bilen. Så kan du nemlig teste, om der skulle være problemer med bilen når den kører. Prøveturen bør være forholdsvis lang – det er ikke nok at køre en runde på parkeringspladsen. Tag den ud på vejene, gerne i mindst en halv time, og se hvordan den opfører sig ved forskellige hastigheder. Så får du et godt indtryk af, hvordan bilens stand er.